На 2 месеца: Мамо, почети ми!

На 2 месеца: Мамо, почети ми!

Никога не е достатъчно рано да започнете с четенето. Според проучванията, детето истински се забавлява и обръща внимание на книжките и илюстрациите към шестия месец, но четенето от първия ден има огромно значение за развитие на езика, стимулиране на любопитството или просто за изграждане на емоционална връзка между Вас и него.

През първите 3-4 месеца не е толкова важно съдържанието на това, което четете, така че  свободно може да изберете четиво – от поезия, детски стихчета и приказки до статии от списанието, което обичате и т.н.

По-важен е зрителният контакт с детето- старайте се да гледате детето, докато четете и да се усмихвате.

Играйте с гласа си, променяйте интонацията.  Смело имитирайте звуците, които биха могли да издават нарисуваните в книжките животни и предмети (примерно: часовник, кола). Децата страшно се забавляват с това и колкото повече порастват, истински ще се радват  да имитират тези звуци заедно с Вас.

Докато четете, активно взаимодействайте с детето като му показвате картинките, задавате му въпроси и го обсипвате с целувки.

Освен това може да осигурите на детето гумени книжки с ралични ярки картинки, книжки, които издават звуци или книжки, които съчетават различни текстури. Разглеждайте ги заедно, давайте възможност на детето да ги държи и докосва.

Повече за това как да развиете любовта към четенето може да намерите тук.

 • Германският производител на детски играчки „ХАБА“ предлага забавни и качествени варианти за бебешки книжки.

  Бебешка книжка „Във фермата“, 6+ месеца

  Книжката е произведена от мек текстилен материал. Снабдена е с велкро лента, с която може да я закачате на детската количка. Има и релефна част, която служи за гризалка. Съдържа 8 страници с разноцветни картинки, с които детето опознава обитателите на фермата. Назовавайте картинките, цветовете, възпроизвеждайте звуците на отделните животинчета. Разказвайте по картинките.

  Поръчай тук.

  Бебешка книжка „Ферма“, 10+ месеца

  Страниците на книгата са изработени от шперплат и са нанизани на еластична връзка. Лесни са за хващане и разгръщане. Чрез живите и красиви картинки детето с лекота навлиза в света на животните фермата, учи за цветовете и формите.

  Поръчай тук.

  Бебешка книжка „Зоологическа градина“, 10+ месеца

  Книжката съдържа 10 страници от пресован картон с гланцирана повърхност. Картинките са красиви и канят детето да ги разглежда и да се запознае с животните от зоологическата градина. Книжката е снабдена с дръжка, която може да окачите на детската количка. Детето може да разглежда книжката самостоятелно или да му разказвате по картинките.

  Поръчай тук.

  Тези и други играчки може да поръчате в нашия магазин.

Принципи за игра от раждането до навършване на една година.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации