На 3 години: Бинго

На 3 години: Бинго

Децата на 3 години могат да броят до 5, а при въпрос да разпознават и посочват цифрите от 0-9.

Изрежете картончета и направете таблица с 4, 6 или 9 клетки. Раздайте на всички членове от семейството – ще с получи забавна игра. Когато детето не е играло досега на бинго и все още не познава добре числата може да започнете с по-малка таблица и с времето да я разширите.  Нанесете числата от 1-9 в случаен ред. На всяко картонче числата трябва да са различни. В една кутия сложете листчета с числата от 1 -10 като е добре да се повтарят по няколко пъти.

Започнете тегленето. Изтеглете листче, произнесете числото и го поставете пред детето, за да може да го вижда до. Дайте им достатъчно време да го потърсят на картончето си. Ако го имат, трябва да зачертаят съответното число или да сложат залепваща се точка или копче. Който пръв зачертае всичките си числа печели бинго.

Когато детето получи линия от копчета по диагонал, хоризонтално или вертикално значи е спечелило линия. Пригответе награда.

Бинго може да играете и с картинки на плодове, зеленчуци, различни предмети, цветове и т.н.

Важно!!! Целта на играта е преди всичко забавление и детето да се научи да борави с цифрите. Ако детето се фрустрира или не желае да играе, не настоявайте.

Продукти

[product id=“238792″]
[product id=“ 238885″]
[product id=“238862″]

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации