На 3 години: Игра на табла

На 3 години: Игра на табла

Ако сте любители на таблата със сигурност и малчуганът вкъщи е забелязал загадъчната дървена кутия, в която подрънкват пуловете и зарчетата. Може и да си мислите, че на 3 години още е рано да го въведете в тънкостите на играта, но определено може да поставите солидни основи. Разбира се, представеният тук вариант на табла няма нищо общо с класическия, но е добър начин за забавление и упражнение на броенето и създаване на трайна представа за количествата, които стоят зад числата.

Ето как се играе.

От едната страна на дъската подредете пуловете – черните за единия играч и белите за другия. Няма значение как ще изберете да ги наредите. Дайте на детето едно зарче и го научете да го хвърля. Нека преброи колко са точките, които са се паднали.  Същия брой пулове трябва да премести в другата половина на дъската.  Когато преместите всичките си пулове, продължавате играта, като този път „вадите“ пуловете извън дъската. Който пръв свърши пуловете, печели.

Играта продължава, докато на детето му е интересно.

Важно!!! Дори на 3 години е възможно детето да реши да опита заровете и пуловете на вкус. Следете внимателно, за да избегнете всякакви рискове.

Указание!!! Когато играете Вие, бройте ясно и отчетливо, така че детето да може да проследи какво правите. Помагайте на детето да брои и отмести точното количество пулове, когато то е наред. Нормално е децата да пропускат числа, когато броят, както и да бъркат количеството на пуловете. Бъдете търпеливи. Важното е да се забавлявате и детето да изпитва удоволствие, докато играе.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации