На 3 години: Индиана Джоунс

На 3 години: Индиана Джоунс

Оформете тунел, през който детето да преминава сравнително лесно с пълзене. Използвайте кашони, възглавници или столове, покрити с одеяло.  Вътре в тунела разположете поне 5 разрязани на две картинки за оцветяване на негови любими герои. Целта е детето да премине през тунела и да ги събере. Въоръжете младия изследовател с фенерче.

Обяснете на детето какво търси и какво трябва да направи. Нека влиза и излиза от тунела колкото пъти иска.

Като събере всички части, нека да ги напасне, така че да съответстват двете половини. Залепете ги и поканете детето да ги оцвети.

Освен картинки за оцветяване, може в тунела може да скриете и други неща – примерно негови снимки от раждането досега и после да му/ѝ  разказвате по тях. Може да скриете пъзел или картинки от позната история, която той/тя да подреди и да разкаже историята, така както си я спомня.

Важно!!! Повечето деца с радост ще се впуснат през тунела, но ако не искат, не настоявайте. Целта на играта е да се забавлявате преди всичко.

Ако детето не се страхува от тъмното, може да разлепите картинките в тъмно помещение като банята, например. Поканете детето да играе с фенерчето вътре и да търси отделните части на пъзела. Първо Вие насочете фенерчето към някоя от картинките, за да обясните на детето какво да прави.

Важно!!! Не оставяйте детето само в тъмното помещение. Ако детето изпитва страх от тъмното, не прилагайте играта.

Изпрати коментар

Подобни публикации