На 3 години: Индиана Джоунс

На 3 години: Индиана Джоунс

Оформете тунел, през който детето да преминава сравнително лесно с пълзене. Използвайте кашони, възглавници или столове, покрити с одеяло.  Вътре в тунела разположете поне 5 разрязани на две картинки за оцветяване на негови любими герои. Целта е детето да премине през тунела и да ги събере. Въоръжете младия изследовател с фенерче.

Обяснете на детето какво търси и какво трябва да направи. Нека влиза и излиза от тунела колкото пъти иска.

Като събере всички части, нека да ги напасне, така че да съответстват двете половини. Залепете ги и поканете детето да ги оцвети.

Освен картинки за оцветяване, може в тунела може да скриете и други неща – примерно негови снимки от раждането досега и после да му/ѝ  разказвате по тях. Може да скриете пъзел или картинки от позната история, която той/тя да подреди и да разкаже историята, така както си я спомня.

Важно!!! Повечето деца с радост ще се впуснат през тунела, но ако не искат, не настоявайте. Целта на играта е да се забавлявате преди всичко.

Ако детето не се страхува от тъмното, може да разлепите картинките в тъмно помещение като банята, например. Поканете детето да играе с фенерчето вътре и да търси отделните части на пъзела. Първо Вие насочете фенерчето към някоя от картинките, за да обясните на детето какво да прави.

Важно!!! Не оставяйте детето само в тъмното помещение. Ако детето изпитва страх от тъмното, не прилагайте играта.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации