На 3 години: Музика, танци и цифри

На 3 години: Музика, танци и цифри

Движението много помага на децата в ученето и със сигурност след играта, малчото ще знае за цифрите много повече.

С тебешир върху асфалта или с хартиена залепваща лента у дома на пода, нарисувайте цифрите от 1 до 5, например. Сега пуснете музика и поканете детето на „цифрова дискотека“. Целта e да „върви“ по очертанията на цифрите, танцувайки. Може първо Вие да покажете определени движение, докато детето се разиграе, а след това да го оставите свободно да танцува. Преди да „стъпите“ върху дадена цифра, я произнесете високо и насърчете детето да я повтори след Вас. Постепенно му прехвърлете тази отговорност. Нека избира цифрата, да я назовава и да задава движения, които Вие да имитирате.

 • Музика може да създавате и сами с инструментите на сръбския производител „Пино“:

  Дайре

  Децата обожават да създават звуци и много ще се забавляват с дайрето. Инструментът е с размер 21 х 4 см и е оцветен във весели ярки цветове.

  Поръчай тук

   

   

  Маракас

  Маракасите са любим детски музикален инструмент с нежен звук.

  Поръчай тук

   

   

  Ксилофон

  Ксилофонът веднага ще привлече вниманието на децата. Сами ще могат да създават музика. Работата с двете палки спомага за двустранното развитие на мозъка и координацията на ръцете и очите. Детето ще изпитва радост от мигновения резултат, който може да възпроизведе при удрянето на палките в цветните плочки.

  Поръчай тук

  Тези и други играчки може да поръчате в нашия магазин.

По подобен начин може да играете с букви и геометрични фигури.

Алтернативен начин е да изобразявате цифрата или буквата с тяло. Примерно да я изпишете с ръце или крака, или да направите жива скултура: примерно буквата „Т“ заставате прави и разпервате ръце; буквата „Р“ в изправен стоеж, слагате дясната ръка на хълбока; буквата „Г“ – от прав стоеж изтегляте двете ръце пред гърдите и т.н.

Играйте докато е забавно за детето. Целта е повече да се забавлявате, а не да учите за тест по математика.

Продукти

Изпрати коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Подобни публикации