На 3 години: Направи си сам музикални инструменти!

На 3 години: Направи си сам музикални инструменти!

Вероятно вече сте правили за детето си музикални инструменти. Сега е време да развиете въображението му, като му дадете възможност то само да направи инструменти за свирене. Всъщност това е чудесно занимание за семейството в съботния ден. След като инструментите са готови, може да си направите импровизиран концерт.

Седнете на пода и струпайте най-различни неща, от които може да се направи музикален инструмент – картонени или пластмасови кутии, тенджери, кофи, ластици, бобчета, пластмасови бутилки, дървени лъжици, картон, руло от тоалетна хартия, сламки, ножици и лепило. Най-вероятно детето ще има нужда от помощ за изрязването и лепенето, но го оставете да развинти въображението си и да създаде каквито музикални инструменти иска.

Ако детето направи необичаен инструмент, насърчете го да му измисли име.

За импорвизирания концерт може да изненадате детето като свирите на празна бутилка или гребен.

По време на концерта просто се забавлявайте. Нека всеки да „свири“ на избрани от него инструменти както намери за добре. Ще се получи страшна какафония и точно това му е хубавото.

Снимайте се и даже може да си измислите име на бандата.

  • Чудесен вариант за игра е и музикалният крокодил на ХАБА Германия. С тази играчка детето може самостоятелно да изследва различни звуци и ритми.

    Крокодилът обединява в себе си 4 инструмента: тимпани,барабани,ксилофон и звънец.

    Играта е подходяща за деца над 2 години.

    За повече информация за тази и други играчки посетете нашия магазин.

Продукти

Изпрати коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Подобни публикации