На 3 години: Танцуващи кламери

Представяме Ви една чудесна забавна идея от TheDadlab за реализацията, на която са Ви нужни шепа разноцветни кламери, магнит и бутилка с вода.

Дайте на детето една пластасова бутилка от литър и половина. За да развива координацията на окото и ръката, му покажете как да я напълни с вода като използва фуния. Вярваме, че децата ще се включат с огромно желание в предизвикателството.

След това поканете детето да сложи кламерите един по един в бутилката. Затворете хубаво капачката и покажете на малчугана как да движи магнита от дъното към капачката, за да се раздвижват и кламерите.

 

За да е по-забавно, на някои от кламерите може закачите, изрязани от цветен винил, малки рибки или други водни създания. Когато магнитът ги раздвижи, ще изглежда, че плуват.

Освен магнити, може да използвате и разноцветни метални топчета (за декорация на маникюр например). Ако решите да използвате топчета, детето може да ги изсипва в бутилката с помощта на лъжичка. При този вариант играта е подходяща за по-големи деца 4+ години. Не оставяйте детето без надзор, за да е сигурно, че няма да реши да ги опита.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.