На 3 години: Шиене

На 3 години: Шиене

С помощта на пластмасова решетка или парче по-едра пластмасова мрежа за шпакловане (намират се в строителните магазини) и 20тина панделки, които може лесно да намерите във всеки цветарски магазин, може да създадете приятно творческо занимание за детето си, като същевременно развиете и фините движения на ръката му.

Завържете панделните през определено разстояние в единия край на решетката или на парчето рабица. Идеята е детето да ги прокара през отворите на мрежата, така че да се получи пано от панделки. Първоначално му покажете как става.

Каквото и да направи детето като краен резултат, поздравете го и го окуражете да продължи и да създава различни картини.

 • Уменията за шиене и фината моторика може да развивате и с игрите на ХАБА

  Къщата на Грета 3+ години

   

  При тази игра целта е детето да подреди различните елементи (ябълки, момиченце, кученце и др.) на съответстващите места на таблото за низане, като разбира се всичко зависи от въображението на детето. С играта се развива фината моторика и сръчността на детето.

   

   

  Пеперуда 3+ години

  С тази игра детето трябва да украси дървен шаблон на пеперуда като „пришива“ различни елементи. Може да се работи по шаблон или по идея на детето. Освен сръчността, играта развива въображениет и творческите умения на детето.

   

  Информация за тези и други играчки, може да намерите в нашия магазин.

Продукти

Изпрати коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Подобни публикации