На 4 години: Бижута от сламки

На 4 години: Бижута от сламки

Насърчете детето да нареже разноцветни сламки с различна дължина и да изработи различни бижута – гривни, герданчета, коланчета и др. като нанизва кръгчетата върху конец или канап. Може да се забавлявате заедно – за Вас това също ще е приятно и отпускащо занимание.

Готовите бижута може да се използват за куклите, за самото дете, като подарък за някого или пък да се организира малък пазар, на който да си купите от произведенията на малките бижутери.

Разновидност на тази игра е да насърчите детето да изработи картина от сламки като ги нареже с различна дължина, подреди ги и ги налепи на лист хартия, както то желае.

Играта развива фината моторика на ръката и въображението.

 • Предлагаме на Вашето внимание 2 игри на Pino, с които детето ще упражнява фината моторика и ще учи за дрехите.

  Пъзел за шиене „Момче“ 4+ години

  Занимателен пъзел, който се състои от няколко отделни тоалета на части за момче. Посредством връзките отделните тоалети трябва да се „зашият”. Развива фината моторика, пространствена ориентация и логическото мислене у децата. Пъзелът е в практична дървена кутия, която го прави удобен за игра навън и за из път.

   

  Пъзел за шиене „Момиче“, 4+ години

  Момиченцето има цяла кутия с тоалети, които се прикрепят с помощта на връзка. Покажете на детето как да промушва връзките и да прикрепя дрешките. Бъдете търпеливи, това не е толкова лесно за тях. Окуражавайте детето да опитва и го поощрявайте. Назовавайте дрехите.

  Информация за тези и други играчки, може да намерите в нашия магазин.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации