На 4 години: Вълшебство с хартиена кърпичка

И за тази идея благодарим на TheDadLab. Eто какво ви трябва, за да я осъществите: флумастери, хартиени кърпички и чаша с вода. Децата се забавляват безкрайно много и експериментират на воля.

Предоставете на детето широки дълги ленти от хартиената кърпичка. След това го поканете да подбере желаните цветове флумастери и на около 5 см от основата на лентата да нанесе един ред от разноцветни точки. След това трябва да потопи хартиената лента във водата и да наблюдава как тя се изкачва нагоре към цветния ред, разтваря го и го превръща в прекрасна феерия нагоре.

 

Ето и някои добавки от нас:

  • на децата над 3 години дайте възможност сами да изрежат лентите
  • Ако имате момиченце, на отделен лист може да нарисувате принцеса и парчетата хартия да ги лепите (те са мокри и е достатъчно само да ги нанесете върху сухия лист) върху роклята й. Така ще се получи неповторим дизайн.
  • За момченцата  ще е по-интересно да редите хартиените парчета едно до друго на отделен сух лист, а когато изсъхнат да нарисуват нещо от горе: дърво, кръг и т.н. или просто да сложите цялото произведение в рамка и да го закачите на видно място.
  • Дайте възможност на децата да нанасят точките, както намерят за добре – в началото ще им интересно да видят какво става с редицата от цветни точки, но после може да им хрумне да добавят точки и нагоре по лентата и да наблюдават как цветовете се смесват и променят.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации