На 4 години: Вързан тенис

На 4 години: Вързан тенис

Навършило 4 години, може да предложите на детето си да поиграете на тенис. Трябват Ви две ракети и топка. Забавно е да играете заедно. В началото е вероятно, особено ако играе за първи път, детето да не може да уцели топката, но го окуражете да подължи да опитва. Дори е добре и Вие да „пропускате“ топки от време на време. Няма нужда да давата стриктни указания, постепенно детето ще напасне своята „техника“. В случая е важно забавленето и играта – с професионален тенис се занимават треньорите.

А ето и една хитрина. Пробийте топката и прокарайте през нея дълъг ластик. Завържете единият край на ластика около топката, а другият вържете за дръжката 3литрова туба, пълна с вода. Намерете равен терен, на който топката леко да отскача. Това приспособление е много мобилно и се инсталира лесно навсякъде. Може да излезете на площадката, в парка, в градината и играта е готова. Позволява да играете и двамата, а когато се уморите, детето може да играе и само. Малчуганите ще се забавляват да удрят топката, а тя ще отскача и притеглена от ластика ще се връща към него. Трябва само да съобразите дължината на ластика със силата на удара на детето, за да може наистина да се получи търсения ефект.

Ако имате достатъчно пространство у дома, може да закрепите халка на винт за стената и да вържете топката за нея. Забавлението ще е пълно, дори в дъждовни дни.

Има и фабрични такива приспособления, които може да си закупите от големите спортни хипермаркети. Там може да намерите топки, към които е прикрепен ластик, както и стойки, на които да ги вържете.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации