На 4 години: Дзен кула от кубчета

На 4 години: Дзен кула от кубчета

Ако имате на разположение дървени кубчета, може да поканите 4 годишното си дете да поиграете с тях. Целта е да построите възможно най-висока кула, като се редувате веднъж Вие да полагате кубче, а след това детето Ви.

Губи този, който сложи последното кубче преди кулата да падне.

Играта на пръв поглед изглежда лесна, но изисква съсредоточаване, търпение и внимание. Освен това детето учи много за равновесието. Някой път кулата пада, не защото е станала твърде висока, а защото не е съобразен баланса. Това, разбира се, означава, че при добавянето на ново кубче, може да се наложи да наместите някой от предишните редове, така че кулата да издържи.

Ако нямате дървени кубчета, може с да си набавите гладък кръгъл или квадратен дървен профил от строителен магазин. От него може да си нарежете различни по дължина блокчета, които, като изшкурите, за да няма тресчици, да се превърнат в прекрасни собственоръчно направени играчки.

 • Ето още още два варианта, с които може да развивате търпението, идеята за баланс, фината моторика, да играете заедно и да се забавлявате:

  Цветна дженга, 4+ години

  Дженга е игра  на концентрация, търпение, сръчност, стратегия и самоконтрол. С дървените елементи може да играете класическа дженга или да построите фигури, които фантазията Ви роди. С нея с лекота детето развива пространствено мислене и поставя основите на геометрията. В дженга има и много съобразяване и издигане на хипотези.

  Поръчай тук

   

  Натовари магаренцето, 4-99 години

  Кой ще натовари пръв съчките на гърба на магаренцето? „Камара“ е настолна игра, с която може да се забавлява цялото семейство. Развива сръчността и фините движения на ръката.

  Играта е удобна при пътуване.

  Комплектът съдържа: фигура на магаренце, 40 дървени пръчици в 4 цвята, 1 кубче и указания на български език.

  Поръчай тук

  Тези и други играчки може да поръчате в нашия магазин.

Изпрати коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Подобни публикации