На 4 години: Нека днес да сме пирати!

На 4 години: Нека днес да сме пирати!

Игрите, при които децата влизат в роли са много ценни за развитие на въображението. Чрез тях децата научават цял куп нови неща, изследват въображаеми светове и експериментират с различни поведения.

Използвайте всеки удобен момент, за да играете заедно игри, при които детето се превръща в някой друг- герой от любима приказка, в пират, в принцеса, в интересно животно, лекар, пожарникар.

В детските магазани има много комплекти със съответното оборудване за ролята, както и костюми, но не е необходимо да купувате всичко. Много по-сладко е да си го направите сами. Използвайте стари дрехи, шапки, пухкави яки от зимни якета (стават чудесни опашки от тях!) , картон (може да изрежете мечове, корони), памук (за коси и бради), бивак фолио за перелина на супермен (продават се в големите спортни магазини) и т.н. Използвайте грим за деца, за да доукрасите лицето на избрания герой.

Облечете детето в костюма и играйте заедно така, както Ви идва отвътре. За детето ще е забавно, ако и Вие приемете предизвикателството да се претворите в някой друг. Ако е лекар, бъдете негов пациент или помощник. Ако е капитан на пиратски кораб, бъдете негов моряк или капитан на друг кораб. Насърчавайте го да изгради героя си, научете го какво прави (като лекар може да преглежда куклите и Вас, като пират – да управлява кораб от стар кашон).  Сблъсквайки се с нови характери, породени от роли, детето учи много и за общуването, и за взаимоотношенията.

Тези игри са по-забавни за детето, когато участват и други деца. Облечени в костюми, може да им отправите предизвикателство да Ви изиграят импровизирана пиеса, да Ви попеят и потанцуват. А най-добре е да ги оставите да играят спонтанно, както те самите желаят.

 • Сръбският производител на детски играчки „Пино“ има две чудесни предложения за ролеви игри:

  Игра куфар „Доктор“

  Чрез тази игра детето ще навлезе в света на лекарската професия. С нея може да се разиграват различни сюжети и детето с лекота усвоява нова лексика.

  Комплектът съдържа: куфарче 19.5 х 7 х 14.5 см, стетоскоп, дървена спринцовка, термометър, шпатула за гърло, дозаторна лъжичка, дървена тубика, дървено шише, бинт, касинка, рецепти и молив

  Поръчай тук

  Игра куфар „Индианци“

  Животът на индианците е вълнуващ. Навлезте в него с весели истории, приказки и този комплект за игра от Пино.

  Комплектът съдържа: куфарче 20 х 7 х 15 см, дървен лък, колчан със стрели с обезопасени върхове, диадема от пера, томахавка, индиански нож и амулет

  Поръчай тук

   

  За повече информация за тези и други играчки вижте в нашия магазин.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации