На 4 години: Строене с кутии и малки кашони

На 4 години: Строене с кутии и малки кашони

Ще строите с кутии и кашони. Играта е подходяща за двор, за да се разгърнете в по-мащабни проекти. За тази игра ще Ви трябва малко предварителна подготовка, но резултатът, който ще постигнете си струва усилията.  От магазинчетата в квартала или от собствени покупки съберете малки кашончета, кутии от обувки, картонени опаковки и т.н. Ще Ви трябват доста бройки. От тях ще направите „гигантски конструктор“. Всеки тип кутия е подходяща, но нека все пак да са такива, които детето само ще може да държи, пренася и да борави с тях.

Ако Ви се занимава, може да облепите всички кутии с амбалажна хартия, за да са еднакви на цвят. За да улесните закрепването на кутиите, може да им залепите велкро лента или да използвате хартиено тиксо.

Покажете на детето как може да играе с кутиите като заедно построите крепост, къща, мост и т.н. Оттук нататък оставете детето да строи само. Ако кутиите Ви са еднакви на цвят, може да мотивирате детето да рисува върху тях.

Варианти: Може да използвате кутиите и за спортни занимания. Подредете ги на зиг-заг и се забавлявайте като се надбягвате, заобикаляйки или прескачайки препятствията.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации