На 4 месеца: Сапунени балони

На 4 месеца: Сапунени балони

Гоненето на сапунени балони е любима игра и на малки, и на големи деца. Към четвъртия месец зрението на детето е по-развито и то много ще се радва да следи как балоните летят около него. Вероятно ще размахва и ръчички в опит да ги хване. Може да играете на балони навсякъде и вкъщи, и в банята, и в парка. В парка, ако започнете да правите балони, вероятно ще дойдат и по-големи деца да играят, с което ще осигурите на бебето още едно приятно изживяване, свързано с общуването с други деца.

За съжаление в домашни условия, направата на балони се оказва не толкова лесна задача, защото съвременните препарати за миене не стават за това. След редица тестове, успяхме да произведем балони с препарат, предназначен за детски съдове. Сложихме повече от препарата и по-малко вода и макар и балоните лесно да се пукаха, все пак летяха около нас. Ще се радваме да споделите с нас свои рецепти за балончета.След като имате вече необходимия разтвор, достатъчно е само да си направите „ласо“ с телена жица.

Ако все пак домашната химия не даде резултат, в парковете обикновено има сергии, на които се продават контейнери за балони. Най-изгодно излизат обаче в Джъмбо, където има най-различни форми и видове балонопръскащи инструменти, включително и туби с готов разтвор.

Принципи за игра от раждането до навършването на една година.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации