На 5 години: Война с числа

На 5 години: Война с числа

Спомняте ли си старата игра на карти „Война“. Може да я играете с детето си с обикновено тесте карти, от което сте заделили само картите с числа. Раздайте картите между себе си и детето. Всеки играч има половината от картите. Раздадените карти се държат с лицето надолу. На разиграване, всеки от играчите взима горната карта от тестето си и я слага до картата на другия играч. Ръка печели играчът с карта с по-високо число. Добре е да питате детето коя карта според него печели, кое число е по-голямо или кое число е по-малко. Ако картите са еднакви като числа, тогава всеки от играчите поставя още по три карти. Ръката печели играчът с по-висок сбор от числата на трите карти. Стимулирайте детето да събира като на лист си отбелязва точки или чертички на числата от трите карти и накрая ги преброява.

 • Настолните игри са лесен и забавен начин децата да навлязат в сложни концепции в математиката. Затова Ви предлагаме да опитате и предложенията на германския производител на детски играчки ХАБА:

  Числата на пиратите, 5-99 години

  В тази игра главен герой е пиратът Зорая и като всеки пират, той прекосява моретата в търсене на съкровище. Но за тази цел трябва да свърже всички числа правилно и да реши куп задачи. С тази игра децата с лекота учат числата от 1 до 10, действията събиране и изваждане и развиват логическото мислене. Компактната кутия позволява да вземете играта и когато сте на път.

  Поръчай тук

  Математическо рали, 6-99 години

  Рики е рали състезател, но за да спечели надпреварата трябва да направи някои изчисления. С тази игра със зар, децата с лекота учат числата от 1 до 100, да смятат и развиват логическо мислене. Компактната кутия позволява да вземете играта по време на път.

  Поръчай тук

   

  Тези и други играчки може да поръчате в нашия магазин.

Изпрати коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Подобни публикации