На 5 години: В търсене на идеалния балон

На 5 години: В търсене на идеалния балон

Играта със сапунени балони никога не омръзва на децата. Отправете предизвикателство на Вашия 5годишен малчуган да тества най-различни форми за направа на сапунени балони. Използвайте играта, за да включите цялото семейство в забавата.

Трябва Ви разтвор за балони – направете около 2-3 литра. Готови разтвори в големи количества се продават в Джъмбо, но може да опитате като разтворите във вода някои препрарати за миене на съдове или ръце. За съжаление ние имахме успех само с детски препарат за съдове. Ако откриете нова формула, пишете ни, веднага ще я споделим.

Други необходими за експеримента материали са: късове мека тел с различна дължина, кухненски прибори – решетъчна лъжица, нож за рязане на яйца, цедка, пластмасови бутилки без капачка и без дъно и всичко друго, което може да влезе в употреба.

Целта на играта е да се изработят и пробват най-различни форми за сапунени балони. Може дори да си направите състезание за най-голям балон, най-дълъг балон, най-много балони, най-дребни балони, най-оригинално приспособление за балон (брои се и умението да правиш балони със сламка в купа със сапунена вода) и т.н. Най-важното е детето само да изработи различни форми (звездички, квадрати, кръгчета) и да потърси и тества най-различни приспособления.

Гоненето на балони и голямото забавление е гарантирано.

Изпратете ни снимки на най-оригиналните Ви открития, веднага ще ги споделим.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации