На 5 години: Куклен театър с чорапи

На 5 години: Куклен театър с чорапи

Чудесна семейна игра.

Седнете заедно на пода или около масата. Струпайте в средата чорапи, лепило, парчета от филц и плат, няколко кълбета с разноцветна прежда, мъниста, ножици, игли и конци.

Всеки от Вас трябва да си избере чорап и да го превърне в живо същество. Първо наденете чорапа на ръката си и направете така че, куклата да „говори“ като движите палеца и останалите четири пръсти, все едно се отваря и затваря устатата на съществото. От преждата може да му направите коса, от плата и мънистата очи. Това са само насоки – всичко зависи от Вашето въображение. Помагайте на детето, ако има нужда в шиенето или изрязването.

Когато сте готови, всеки от играчите трябва да представи съществото си на останалите. Съществото трябва да си има име, любими неща, които да прави и някаква история зад гърба си. Слушайте внимателно какво ще каже детето Ви, може да научите много.

След това на листчета напишете имената на куклите, сгънете и разбъркайте. Изтеглете две листчета. Избраните кукли трябва да изнесат кратко представление. На тази възраст децата вече имат умение да планират, така че може хем да се наговорите, хем да импровизирате. Останалите са публика. На следващия тур, Вие сте публика, а другите гледат.

Снимайте и ни изпратете видеа и фотоси, за да се радва представлението Ви на по-голяма публика.

Важно!!! Научете детето да работи безопасно с игли и ножици. Това означава ножиците винаги да се държат с върха към земята и никога да не се насочват към друг човек. След като се приключи с иглата, трябва да се забоде в игленика.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации