На 5 години: Морски шах

На 5 години: Морски шах

Тази игра е подходяща и за вътре, и за вън.

Ако играете навън, първо ще трябва да се разходите малко, за да намерите сравнително еднакви 10 камъка. Заедно оцветете 5 от тях в един цвят, а другите 5 в друг цвят. След това разчертайте с тебешир табличка с 3 колони и 3 реда.

Целта на играта е всеки играч на ход да поставя по един камък, така че в един момент да се получи линия по хоризонтала, вертикала или по диагонал. Играчите се редуват. На един ход може да се поставя само един камък.

Играта е достатъчно лесна, за да я усвоят и по-малки деца, а освен това разширяваосновните им математически понятия. Тази игра развива стратегическото мислене и предвиждане на хода на другия. Ако детето се затруднява в началото, обяснете му някои стратегии за игра.

В домашни условия се играе с лист и хартия, като единият играч поставя „Х“, а другият „О“.

 • Настолните игри помагат на децата да развият социални умения и умения за общуване. Освен това осигуряват незабравими мигове и укрепват връзката както между децата в дадена приятелска група, така и между родител и дете. Затова Ви предлагаме следните настолни игри:

  Триизмерна игра с карти „Супер Рино“

  Супер Рино е герой, който гони лошите. За да играете трябва да построите възможно най-висока кула от карти и да му помагате да се изкачва по етажите. Играчите се редуват като всеки строи етаж от кулата. Печели играчът, който успее да постави всичките си карти, без да събори кулата. Играта развива търпението, ловкостта и сръчността. Подходяща е за забавление с цялото семейство.

  Поръчайте тук

  Настолна игра „Танцът на яйцата“

  Тази популярна игра, създадена от германския производител на играчки „ХАБА“ е идеална за цялото семейство. Който събере най-много яйца, той печели най-много точки, а това никак не е лесно, защото яйцата подскачат като луди наоколо. Трябва сръчност и бързина. Хвърляйте зара!

  Поръчайте тук

   

   

  Не се сърди, човече

  Любима на ред поколения играта „Не се сърди човече“ предоставя прекрасни възможности за забавление и общуване на цялото семейство. Освен това децата свикват с игрите с правила, броенето и да управляват емоциите си. Производителят на детски играчки „ПИНО“ е вложил и закачка към любителите на играта – вместо с традиционните пешки, в битка ще влезете с дръзки пирати, решени в четири цвята.

  Поръчай тук

   

  Настолна игра „Луди котки“

  Това е семейна игра на карти, която стимулира комбинативното мислене, досетливостта и наблюдателността на децата, стимулира общуването и социалните умения.  Всеки играч се стреми да се оттърве от картите си, а ако успее, получава котка. Който спечели котката 2 пъти, печели и играта.

  Поръчайте тук

   

  Тези и други играчки може да поръчате в нашия магазин.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации