На 5 години: Пантомима

На 5 години: Пантомима

Направете си карти с различни картинки: предмети, животни, действия и др. Картите се обръщат с гръб, така че да не им се виждат картинките и се поставят на пода.

Играта е за минимум двама участници, но колкото повече се включат, толкова по-забавно е.

За да разберете кой пръв ще започне с теглене на карта, може да играете на „ Камък, ножица, хартия“. Победителят в играта тегли една карта, като е много важно никой друг да не види картинката! Играчът с изтеглената карта застава пред останалите и трябва да изиграе картинката, която е изтеглил, като няма право да използва думи. Трябва да използва тялото си и с движения да пресъздаде картинката. Може да използва звуци и жестове. Останалите трябва да познаят какво е изобразено на картинката. Който познае, тегли карта.

Тази игра е много добра за развиване на творческите умения, за усвояване на невербално общуване, за креативност и забавление!

Играта е любезно предоставена от Мартина Велева.

 • Ето и още един вариант на играта, предложен от германският производител на детски играчки и настолни игри ХАБА:

  Игра „Пантомима“, 4-99 години

  Това е чудесна семейна игра, с която хем ще се забавлявате, хем и децата ще открият колко изразителни могат да бъдат мимиките и жестовете.

  Играчите може да се разделят на отбори или всеки да играе за себе си. Играч от отбора тегли карта и трябва да я изобрази като пантомима. Кой ще познае коя карта се изиграва?

  Играта развива уменията за общуване, увереността, творчеството, наблюдателността и досетливостта.

  Играта съдържа: 48 картонени карти с картинки, 7 празни карти (можете да рисувате върху тях), пясъчен часовник, указания за игра на български език, удобна метална кутия.

  Поръчай тук.

  Тези и други играчки може да поръчате в нашия магазин.

Изпрати коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Подобни публикации