На 5 години: Пират

На 5 години: Пират

Въоръжете малкия пират с кърпа на главата и кораб от кашон или корито за баня. Кажете му/ѝ, че е акостирал на омагьосан остров, където го чака огромно богатство, ако може да го освободи от…леда.

Какво е богатството? Облепете няколко камъчета в златно или сребърно фолио, добавете и няколко монети. В един по-дълбок съд – примерно правоъгълна форма за кекс, сложете найлоново пликче около което и в което, разположете съкровищата. Налейте вода догоре и сложете във фризера, за да замръзне. Целта на пликчето е съкровището да се разпредели равномерно из леденото блокче, а не всичко да падне на дъното.

Сега Ви остава да наблюдавате какви стратегии ще избере малкият пират, за да разтопи леда и да вземе съкровището: поливане с вода, излагане на слънце, чупене на леда и т.н.

Обсъдете накрая коя е била най-успешната стратегия за разтапяне на леда.

 • Още по темата пирати може да играете с предложението на германския производител на играчки „Хаба“:

  Числата на пиратите, 5-99 години

  В тази игра главен герой е пиратът Зорая и като всеки пират, той прекосява моретата в търсене на съкровище. Но за тази цел трябва да свърже всички числа правилно и да реши куп задачи. С тази игра децата с лекота учат числата от 1 до 10, действията събиране и изваждане и развиват логическото мислене. Компактната кутия позволява да вземете играта и когато сте на път.

  Поръчай тук

  Пирати късметлии, 4-99 години

  Това е настолна игра с карти и зар, с която децата бързо ще се вживеят в ролята на пирати и ще впуснат в търсене на съкровища. Ще има и дуели между пирати, които зарът ги е довел до едно и също съкровище.

  С тази детска игра на ХАБА децата ще развият въображението си, социалните си умения, паметта и ще опитат сладостта на напреварата.

  Поръчай тук

  Тези и други играчки може да поръчате в нашия магазин.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации