На 5 години: Предизвикателство

На 5 години: Предизвикателство

За разходката навън направете лист с предизвикателства, които детето и останалите от семейството да изпълнят.

Набавете си хартия за лепящи се етикети. Продава се в книжарниците и я препоръчваме, защото е разрязана и отделните парчета лесно се отлепят и залепят. Ако нямате такава, може да използвате обикновен лист хартия и да лепите с тиксо или лепило.

Целта е на тези листове да се изпринтят предизвикателствата: събери 3 листа от дърво, прегърни дърво, намери 2 камъка, хвърли камък във вода, хвърли храна на гълъбите, намери бубулечка, мини през мост, изкачи стълби, подскачай около храст, помириши цвете, проследи катеричка, потъркаляй се по хълм, имитирай походката и гласа на първото животно, което срещнеш и т.н.

Съобразете предизвикателствата с терена, на който ще играете, за да са безопасни и изпълними за възможностите на детето.

Изпишете предизвикателството и отделно нарисувайте картинка, за да може детето да се подсеща, защото нямаме очакване, че ще може да чете. Сложете всички предизвикателства в купа и нека всеки да си изтегли около 6. Изтеглените листчетата с предизвикателства се налепят на отделен лист за всеки. Когато предизвикателството е изпълнено, картинката се отбелязва с Х.

Прочетете предизвикателствата на детето, задайте му въпроси, за да му помогнете да разбере и запомни какво се иска от него. Разделете се на отбори по 2 или заедно си търсете предизвикателствата, даже ще е по-забавно. Когато някой види обект от свое предизвикателство го изпълнява. Снимайте  това са незабравими спомени.

Накрая може да седнете и да си споделите преживяванията си, как сте се чувствали, имало ли е нещо, което ви е направило впечатление и т.н.

Излишно е да казваме, че ще се радваме да споделите снимки или видео от този, изпълнен с емоции ден.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации