На 5 години: Препятствие с мрежи

На 5 години: Препятствие с мрежи

На двора или на закрито у дома, може да предизвикате малчугана с интересни и забавни двигателни игри като за целта Ви трябват само повече въжета или ленти. Как да играете?

Спомняте ли си от приключенските филми, как ценните съкровища са защитени от лазерни мрежи. Подобни ще направите и Вие. Опънете въжетата през цялата стая (или между дърветата на двора). Направете различни преплетки, които детето да преминава като пълзи, като ги прескача или се промушва през тях, без да докосва въжетата. Из мрежата поставете интересни обекти за събиране. Очертайте и път като сложите цифри (или букви) на отделните предмети – детето трябва да събере един по един като следва поредността на числата. За по-големите може да предвидите и логически задачи, с които сами да се сетят кой е следващия обект, към който трябва да се насочат. Ако играете с повече деца, може да включите и състезателен момент, като всяко си има собствен път и обекти за събиране, но печели по-бързият.

Ако на децата им е забавно, припомнете им и старата игра на оплитанка с ластик, при която двамата, които държат ластика го оплитат с ръце и крака, а пък останалите играчи трябва да намерят пролука и да преминат, без да докосват ластика.

Приятно забавление

Изпрати коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Подобни публикации