На 5 години: Рисуване с конец

На 5 години: Рисуване с конец

Снабдете се с обикновен конец или конец за бродиране. Отрежете около 30 см от него и го усучете. Съберете двата му края, така че да да се прегъне наполовина и ги завържете възел. Сега оцветете конеца с боя като го потопите в нея или го минете с четка. Може да използвате боя за рисуване с ръце, темперни или водна бои.

Отделно сгънете лист хартия на две. Разгънете го и положете конеца на едната половина на листа в желаната от Вас форма, продължавайки да държите единия му край. Сега отново сгънете хартията. С едната ръка притискайте хартията отгоре, а с другата, която държи конеца, със свободни движения го изведете навън от прегъната хартия.

Когато отворите ще видите симетричен отпечатък от дирята на конеца на двете половини на листа и ще се удивите какво прекрасно произведение на изкуството сте постигнали.

Може да минете с конеца няколко пъти, докато сте доволни от резултата. Ще се получи интересна композиция, ако приготвите няколко конци, които са оцветени в различен цвят.

За да се справи детето, първо му покажете как да работи с конеца и хартията, защото техниката е специфична. Когато запоне да работи само, му помагайте, ако има нужда, защото още може да е трудно да координира различни движения с двете ръце.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации