На 5 години: Цветове, букви, цифри, фигури

На 5 години: Цветове, букви, цифри, фигури

Играта развива способността на играчите да дават и разбират инструкции, подпомага разбирането и правилното използване на предлози, с нея могат да се учат цветове, букви, цифри, геометрични фигури и всичко, което имате желание децата да затвърдят като знание.

Необходими са Ви бял лист, моливи/флумастери и минимум двама участници.

Първи започва родителят или учителят, като рисува на листа произволна фигура/буква/цифра и дава инструкция на следващия участник. Напр.: „Нарисувай под/до/над/вляво/вдясно моето жълто кръгче, зелен квадрат.“ Детето рисува и е негов ред да даде инструкции: „Нарисувай в моя зелен квадрат, син триъгълник“.

Играта свършва, когато и както участниците решат. Децата може да направят картини от използваните геометрични фигури, да оприличават използваните букви на предмети, а цифрите – на животни, а след това закачете картинките на видимо място у дома. В тази игра всички са победители и вариациите ѝ са толкова много, колкото е голямо въображението на играчите!

Играта е любезно предоставена от екипа на Местенцето“.

 • Настолните игри са лесен и забавен начин децата да навлязат в сложни концепции в математиката. Затова Ви предлагаме да опитате и предложенията на германския производител на детски играчки ХАБА:

  Числата на пиратите, 5-99 години

  В тази игра главен герой е пиратът Зорая и като всеки пират, той прекосява моретата в търсене на съкровище. Но за тази цел трябва да свърже всички числа правилно и да реши куп задачи. С тази игра децата с лекота учат числата от 1 до 10, действията събиране и изваждане и развиват логическото мислене. Компактната кутия позволява да вземете играта и когато сте на път.

  Поръчай тук

  Математическо рали, 6-99 години

  Рики е рали състезател, но за да спечели надпреварата трябва да направи някои изчисления. С тази игра със зар, децата с лекота учат числата от 1 до 100, да смятат и развиват логическо мислене. Компактната кутия позволява да вземете играта по време на път.

  Поръчай тук

   

  Тези и други играчки може да поръчате в нашия магазин.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации