На 5 години: Цирк

На 5 години: Цирк

Тук ще намерите идеи за игра на двора. Темата, която сме избрали е цирк, защото ще имитираме много от дейностите в цирка.

1. Ходене по шал.

За целта може да използвате дълъг шал, парче от чаршаф или одеало за пикник. Разположете го на земята в дадена форма. Целта е детето да мине по него, като стъпва основно върху шала, а не върху тревата отстрани. Точно като акробат, който ходи по въже.

Алтернатива на тази игра у дома е като залепите хартиено тиксо или разпънете въже на пода в дадена фигура. Детето трябва да ходи по така получилата се „пътека“. Друг вариант е да закрепите дървена летва върху две трупчета, които са на около педя от земята. В този случай, трябва да съобразите летвата да е достатъчно широка и добре закрепена, за да избегнете нараняване.

2. Хвърляне на обръчи.

Детето застава в голям обръч и трябва да уцели с малки обръчи/ринговe  пръчка, която е на около метър разстояние от обръча. Алтернатива е да се цели кофа с топки.

3.Туистър с животни

На един чаршаф или одеяло за пикник залепете с двойно залепваща лента различни животни на два или три реда. Целта е да си направите домашен туистър. Играта е опростена за тази възраст, затова най-добре Вие подавайте командите: „Ляв крак на лисица, дясна ръка на бухал“. В инструкциите включвайте различни части на тялото: лакът, пръст на крака, пръст на ръцете, нос, коляно и т.н.

4. Подскачане от обръч в обръч

Сложете на земята няколко обръча, долепени един до друг. Детето трябва да стигне от т. А до т.Б като прескача от обръч в обръч.

5. Ходене на 3 крака

Застанете един до друг и завържете десния крак на единия за левия крак на другия. Сега така, с три крака, трябва да стигнете от т.А до т. Б. Ако има повече играчи може да се състезавате. Внимавайте да не повлечете детето с бързо и непредвидено движение!

Всички тези игри биха били по-забавни, ако се включи цялото семейство.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации