На 5 месеца: Риболов

На 5 месеца: Риболов

От кухненски гъби за миене  изрежете рибки (или кръгчета, квадратчета, или каквито си искате форми) в различен цвят с дължина около 3-4 см. Поставете ги в самозалепваща се  найлонова торбичка с цип (те са от по-твърд материал и не се разкъсват лесно) с размер около 20х20см, налейте вода под половината и я затворете. Поразмачкайте торбичката и ако смятате, че може да се отвори и да се изсипе съдържанието, подсилите ръбовете и особено този с ципа,  с цветно широколентово тиксо.

Дайте торбичката на бебето и го оставете да я изследва. То ще се забавлява да я стиска, да я прехвърля от ръка на ръка, да гони рибките вътре и т.н. Окуражете детето да изследва съдържанието на торбичката и описвайте действията му.

Ако торбичката е напълно обезопасена, може да я напълните с желирани бонбони с различни цветове и форми, мъниста, копчета и т.н., а вместо вода да използвате прозрачен гел за миене или бебешко олио.

Вместо торбички може да използвате и пластмасови бутилки, но те имат по-ограничени възможности за манипулация.

Важно!!!  Изпробвайте здравината на плика и на ципа. Пликът не трябва да се отваря, цепи, къса и т.н. Не оставяйте детето без надзор докато играе. Не позволявайте на детето да поднася торбичката към устата си.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации