На 6 месеца: Как звучи това?

На 6 месеца: Как звучи това?

Осигурете си няколко детски музикални инструмента – китара, тромпет, пиано, ксилофон и т.н.

Оставете ги пода и разположете бебето близо до тях. Нека само да ги открие, да ги проучи и да разбере как звучат. Преценете кога да се включите и Вие. Докато то изследва даден инструмент, Вие може да подхванете друг и да посвирите на него. Така допълнително ще привлечете вниманието на детето и ще събудите любопитството му да търси откъде излиза звукът и по какво се различават отделните инструменти.

Колкото по-често играете, толкова по-скоро ще може да правите импровизирани концерти заедно с цялото семейство. Създайте свой собствен ритъм и се забавлявайте да „посвирите“ или просто да пошумите с инструментите. В крайна сметка, не толкова мелодия е важна, а съпреживяването и емоцията от общуването.

Може да си направите музикални инструменти и в домашни условия. Ето и няколко идеи:

Китара  – трябва Ви малка кутия от картон, метал, дърво или пластмаса и 4-5 ластика. Кутията трябва да е без капак. По дължината, опънете ластиците и вече сте готови да свирите.

китараБарабани – намерете си празна метална, дървена или пласмасова кутия и дървена лъжица от кухнята. Така вече си имате барабан с по-изтънчено звучене.

Маракаси – Използвайте пласмасова тумбеста солница, стара кутия от крем или просто празна пластмасова бутилка от вода. Напълнете съда до половината с ориз, затворете залепете капачката и готово.

Важно!!! Ако решите да правите домашни музикални инструменти се уверете, че няма остри ръбове, на които детето да се пореже. Използваните материали трябва да са добре измити. Преди да дадете играчката на детето, я тествайте за безопасност. Не оставяйте детето без надзор, докато играе!!!

Принципи за игра от раждането до навършване на една година.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации