На 7 месеца: Вестникарче

На 7 месеца: Вестникарче

Сигурно сте забелязали, че Вашето бебе се смее безпирно, когато късате хартия пред него. Те самите също обожават да го правят. Забавлява ги звукът, а и допирът до хартията. Играта е лесна и не изисква много ресурси, а в същото време развива двигателните умения на ръката и е добра за стимулация на сетивата.

За целта са Ви нужни стари списания, рекламни брошури на супермаркети, които се намират в изобилие във всяка пощенска кутия, стари вестници или принтерна хартия, която не Ви трябва. Застанете пред бебето и разкъсайте няколко листа, след което му дайте възможност и то да се изяви.

В началото бебетата няма да правят разлика между книжките, които разглеждате и хартията, която късате. Затова с много търпение, трябва да им зададете друго поведение за книжките:

– купувайте книжки от твърд картон, за да не е лесно късането им;

– научете бебето да гали книжката и да очаква с нетърпение да я отворите и да му четете;

– по различен начин задавайте очакванията при четене и при късане, за да се научи детето да прави разлика: „Сега ще четем! Колко хубава книжка, какво ли има вътре?!“ и „Идва време за късане, ураааааа! Хващай вестниците! Да започваме купона!“.

Принципи за игра от раждането до навършване на първата година.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации