На 7 месеца: Забавна баня

На 7 месеца: Забавна баня

Бебето е развило цял куп нови умения и може да обогатите забавите в банята.

Хвани струята е игра, на която бебето няма лесно да се насити. Всичко, от което имате нужда е едно канче. Налейте го с вода и с лека струя го изсипете отвисоко пред бебето. Вероятно то ще направи опит да хване струята. Ако не се сети само, покажете му какво да прави. Вероятно ще се опита да ми имитира.

Пляскането във вода е вечен хит по време на къпане. Пляскайте със собствените си ръце и стимулирайте бебето да пляска с крачета и ръчички.

Цопването във водата на различни предмети също е голяма забава. Само внимавайте предметите да са безопасни, достатъчно големи, за да не ги нагълта детето и леки, за да не го наранят при падането си във водата. Работа ще Ви свърши топка или гумена играчка.

Игра на дъжд може да организирате като пробиете дъното на кутия за съхранение на храна или кофичка от кисело мляко с множество малки дупки. Най-лесно е с пирон или шило и чук. Налейте пробития съд с вода и заедно с детето наблюдавайте дъжда. Дайте възможност и на детето да загребва и да прави дъжд.

Хвани рибката. По детските магазини се продават риби-роботи, които започват да плуват като истински, когато се сложат във вода. Те лесно привличат вниманието на бебето и го предизвикват да я „гони“ и хване. И да нямате такава играчка, всякакви гумени играчки  или дори изрязани от гъба за баня различни формички ще забавляват детето, докато се къпе. Имайте предвид, че тези рибитеробот са предназнаени за деца над 3 години и ако ги използвате сега, трябва да сте нащрек, детето да не нагълта части от тях.

Преливане от пусто в празно. Децата обожават да пълнят съдове с вода и да ги изсипват. Дайте няколко пластмасови чашки или канчета и го оставете да играе. Ако случайно до този момент не се е сетило за удоволствието от преливането на вода от съд в съд, покажете. Вероятно ще Ви имитира.

Към забавлението може да добавите и любимите сапунени балончета, които да летят около бебето!

Важно!!! Не оставяйте детето без надзор в банята.

 

Принципи за игра от раждането до навършване на първата година.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации