На 7 месеца: Криеница

На 7 месеца: Криеница

Децата обожават играта на криеница.

Вариант 1

Покрийте се с един чаршаф и питайте детето: „Къде е мама?“. Вероятно то бързо-бързо ще вдигне чаршафа. Сего покрийте него и попитайте къде е. Изчакайте и то сигурно скоро ще свали чаршафа. Окуражете го само да се покрива и да се редувате в играта.

Вариант 2

Поставете два стола на известно разстояние един от друг и ги покрийте с чаршаф до земята, така че да се получи палатка. Вземете една играчка и я сложете вътре в палатката. Попитайте детето къде е играчката и наблюдавайте дали ще тръгне към палатката. Ако тръгне, оставете го да изследва, ако не тръгне, след малко открийте чаршафа и извадете играчката.Така ще предизвикате любопитството му и ще го разиграете, а след това може отново да скриете нова играчка.

Скрийте се и Вие в палатката и попитайте детето: „Къде е мама?“. Ако детето не Ви открие след малко, покажете се. Окуражете и детето да се скрие, за да го търсите Вие.

Използвайте палатката, за да поседите вътре заедно, да разглеждате книжки, да светите с фенерче. Вероятно това ще е много приятно и интересно за детето.

Принципи за игра от раждането до навършване на първата година.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации