На 8 месеца: Истории с магнити

На 8 месеца: Истории с магнити

Може да разказвате истории на Вашето малко човече с помощта на магнитна дъска (или върху хладилника). Направете главните герои от гумирана хартия, от филц (и двете се продават в магазините за художници) или от плат, залепен за картон, или просто от картон, върху който да рисувате. Възможностите са неограничени. От книжарница си  вземете малки магнитчета.

И идва ред на историята. На този етап за детето ще са интересни кратки истории, силно визуално подкрепени и с много действие.

Представете всеки от героите поотделно. Движете ги по магнитната дъска, така ще държите вниманието.

Вариант 1: Мечо много обичал да лети. Намерил си приятел с балон и полетял. Видял света от птичи поглед, видял си къщичката. Колкото повече се издигал, толкова по-малка ставала тя, докато накрая съвсем се изгубила. Станало му мъчно и решил да се прибере. Кацнал на земята и право към къщи.

Вариант 2: Едно момиченце се разхождало в парка. Видяло на дено дърво зелен балон и го взело. По натам видяло син балон и го взело. Станали 2 балона. После червен, жълт, оранжев. Прибрало се вкъщи с цели 5 балона.

Вариант 3: Може да разкажете приказката за „Косе-Босе и лисицата“ или за „Дядо вади ряпа“.

Вариант 4: Пътувало си едно влакче със синьо, жълто и червено вагонче. Спряло на първата спирка и там се качила Мецана. Седнала в първия вагон. После се качила Лисана – седнала във втория вагон, а накрая се качила Зайка и седнала в третия вагон. Влакчето потеглило, минало през борова гора, покрай езеро, през тунел на планина, а накрая завило наобратно и оставило Зайка, Лисана и Мецана, всяка на нейната спирка.

Вдъхновете се и разказвайте всичко, което Ви е на сърце.

Принципи за игра от раждането до навършване на първата година.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации