На 8 месеца: На море с … кутия

На 8 месеца: На море с … кутия

Представете си, че може да доведе морето у дома и да го включите в игрите. Каква забава само Ви очаква! За целта си набавете един кашон, в който детето да може свободно да влезе и да се движи, паделки в различни нюанси на синьото, платове в различен цвят и текстури, цветни прозрачни пластмасови папки, синя опаковъчна хартия.

Сега се залавяйте за работа.

Облепете кашона отвътре и отвън със синята опаковъчна кутия. От едната страна на кашона оставете отвор за влизане. На горния ръб на отвора закрепете здраво панделките, така че да покриват входа по цялата му дължина – да се получи като завеса от панделки. На четирите останали страни изрежете прозорчета с различна форма – кръг, квадрат, кит, морска звезда и т.н. Върху тях от външната страна залепете разноцветните пластмасови плоскости. От платовете изрежете рибки и корали и ги залепете от вътрешната и външната страна на кашона.

Ако решите, на целия под на кашона може да поставите торба, пълна с просо, за да имитирате пясък – важното е да я обшиете добре, за да не изпада пълнежа.

Задължително закрепете кашона добре за пода, за да е удобно за детето да се промушва през него.

Поканете малчо на игра. Вероятно няма да му трябва много време, за да атакува новото забавление. Говерете на детето – обяснявайте му какво вижда, насърчавайте го да пипа и изследва, да наблюдава и открива.

Важно!!! Не оставяйте детето без надзор, за да не се уплете в панделките.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации