На 9 месеца: Лепене за бебоци

На 9 месеца: Лепене за бебоци

Сигурно през ум не Ви е минавало да дадете на 9 месечно бебе да играе с лепило. Но все пак има начин да се забавлява с лепящи повърхностни.

Набавете си самозалепящо се фолио. Лесно се намират в магазините за домашни потреби. Закачете го на стена с хартиено тиксо, но с лепящата страна навън, а не към стената. Изрежете допълнително най-различни форми от разноцветен картон – цвете, дърво, птица, яйце, коте, куче, риби, октопод, делфин, триъгълник, кръг и т.н. Сложете всичко в една кошничка и може да добавите още: панделки, разноцветни рула от тоалетна хартия, нарязани на пръстени, кубчета от строител, парчета плат, снимки, картинки и други материали, които са безопасни за възрастта, разбира се.

Покажете на детето как да играе. Вземете един от приготвените предмети и го залепете върху фолиото (лепкавата част е откъм Вас). Насърчете детето и то да опита. Вероятно много бързо ще реагира на играта и ще откликне с голямо желание. Резултатът ще е едно голямо абстрактно пано, на което биха завидели мнозина модернисти.

Важно!!! Фолиото трябва да е на височината на детето и да може да работи седнало пред него. Не оставяйте детето без наблюдение, за да не реши да опита с език лепилото. Нямате гаранция дали не е токсично.

Всяко дете се развива със собствен темп. Ако детето се затруднява с тази игра, прекратете я. Опитайте след няколко месеца.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации