На 9 месеца: Моята първа къщичка

На 9 месеца: Моята първа къщичка

От голям кашон може да измайсторите къщичка за бебето. Залепете с тиксо отворите на кашона за земята, така че къщичката да не е подвижна. Изрежете врата и прозорче. Сложете вътре меко одеяло, възглавнички и играчки. Оцветете или облепете къщичка отвън в ярки цветове.

Къщиката е добро средство за игра на криеница, която сигурно вече е сред любимите занимания на детето, а отделно може да стимулирате самостоятелната дейност като оставите детето да почувства пространството в къщичката като свое. Нека детето влиза и излиза, когато пожелае и да си играе вътре. Може да разширите играта, като отвреме навреме се закачате с детето като вземете някоя играчка и с нея „почукате“ на вратата или се „появите“ на прозореца, за да извикате малкия стопанин на къщата.

Полезно!!! Големи кашони се продават в строителните хипермаркети. Готови детски къщички и палатки се продават в детските хипермаркети.

Важно!!! Въпреки че, идеята на къщичката е да се стимулира самостоятелната игра, не оставяйте детето без надзор.box-152428Принципи за игра от раждането до навършване на първата година.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации