На 9 месеца: Нагоре и надолу по пързалката

На 9 месеца: Нагоре и надолу по пързалката

Когато излизате навън, ще установите колко много се забавляват малките на катерушките.Чудесно е, че вече общините мислят и за най-малките пълзящи хора.

В парковете и градинките има съоръжения, специално предвидени за деца под 1 година с възможност за катерене и пълзене- дървени рампи, островчета, с различна височини. Придържайте детето и му дайте възможност да премине препятствията.

Съвсем спокойно може да спуснете бебето по ниска пързалка, като го придържате, разбира се.  Съвсем скоро може да откриете, че също толкова забавно, колкото е спускането, е и катеренето по улея за пързаляне. Седнете в долния край на улея, за да Ви е по-удобно и сложете детето по корем пред Вас. Помогнете му като леко го придържате за крачетата да изкачи улея и след това да се спусне надолу, та било то и по корем.

Освен, че тeзи упражнения са забавни, те може много да допринесат за развитие на увереността на малкия човек, че може да се справи с такива препятствия, а също така развива мускулатурата и двигателните му умения.

Принципи за игра от раждането до навършване на първата година.

2 Коментари

 • Публикувано 01.10.2018
  Avatar

  Деси

  Къде в София има такива площадки?

 • Публикувано 01.10.2018
  Детето играе

  Детето играе

  Докторската градина, Северния парк, Южен парк

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации