На 9 месеца: Пляскайте ръчички!

На 9 месеца: Пляскайте ръчички!

Децата в тази възраст обичат да правят това, което другите около тях правят. Затова действайте: мигайте, пляскайте с ръце, тропайте с крака, въртете глава, покривайте очи с ръце, пращайте въздушни целувки, играйте на „дай 5“ и  т.н.

Може да играете тази игра като просто си седите един срещу друг и Вие издавате всякакви звуци и правите определените действия. Детето в даден момент ще започне да Ви имитира и със сигурност много ще се забавлява.

Има и песнички, които могат много да Ви помогнат за заучаване на определени действия. Децата ще ги очакват с нетърпение.

Такава песен е „Хей, ръчички, хей ги две“. Децата бързо се научават да правят движенията за миене на ръцете, лицето и образуването на кръг с два чифта ръце. С нея може да създадете трайни хигиенни навици – пейте я винаги докато миете ръцете.

Друга песен от този регистър е „Две ръчички с десет пръста“ – децата с готовност вдигат ръце нагоре, надолу и ги слагат на рамене и колене.

Стихотворение, подходящо за свързване на определени действия с думи е и „Имам две сестрички“ . Измислете си мелодия и пейте, а докато пеетена съответните места в текста пляскайте с ръце и тропайте с крака.

И ние Ви подаряваме две стихотворения, измислени от екипа на Детето играе: „Събрали се дечица“ и „Да се раздвижим“, които Вие може да доработите и да превърнете в песни.

Ще се радваме, ако ни изпратите видеа на измислените от Вас песни, за да ги споделим с повече майки.

Принципи за игра от раждането до навършване на първата година.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации