На 9 месеца: Сортиране на геометрични фигури

На 9 месеца: Сортиране на геометрични фигури

От игрите досега, детето вече сигурно разпознава някои геометрични фигури. Време е да стъпите върху това знание и да развиете уменията му на следващо ниво.

Изрежете от по- дебел кашон един правоъгълник с размер 40х15 см. От него изрежете квадрат, триъгълник и кръг, така че да се образуват празни участъци/отвори, в рамките на правоъгълника. Оцветете изрязаните фигури в ярки цветове – червено, зелено, жълто.

F1

Покажете на детето кръгчето и го оставете пред него. кажете, че това е кръгче. Покажете му и триъгълника, назовете го и го поставете до кръгчето. По същия начин му представете и квадрата. Поискайте детето да Ви подаде кръгчето и го окуражете с „Браво!“ независимо коя фигура Ви подаде. Благодарете му. С вежливите думи и изрази, Вие обогатявате езика на детето и постепенно изграждате важни социални умения.

Дайте на детето да пипне и изследва изрязаните фигури. Покажете му как пасват върху отворите на правоъгълника, как може да ги слага и да ги маха оттам. Назовете всяка от фигурите и нейния цвят.

В детските магазини има най-различни играчки за сортиране на форми и може да изберете да си я купите, вместо да я изработвате.

Принципи за игра от раждането до навършване на първата година.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации