„Неща с душа“ или за играчките с кауза с адрес град Варна

Всичко, докоснато от любов, носи душа. А това важи с пълна сила за създателите на социалното предприятие „Неща с душа“. Мисията им е да изработват качествени образователни игри и материали, които внасят забавен елемент в ученето и улесняват усвояването на нови знания и умения, както и да предлагат полезни и развиващи играчки и за децата със специални потребности, произведени в България и на български език! Наред с всичко други, “Неща с душа” се стреми да осигурява работни места за хора с увреждания и хора в неравностойно положение. Срещаме се с една от съоснователките Кунка Великова.

„В душата си аз самата съм едно непораснало дете и непоправим оптимист.  Интересувам се от социална психология, развитие на детето, новите тендеции
в обучението. Аз съм човек, който се вълнува от това какво се случва около
нас и най- вече какво бъдеще оставяме за децата си.  „Неща с душа“ ми дава възможност да правя нещо хубаво за децата и това ме зарежда много!“, споделя Кунка.

Как се роди идеята за „Неща с душа“?

Различни поводи, разговори и срещи някак все ни водеха в тази посока и така след няколко години
идеята ни придоби повече конкретика и се роди “Неща с душа”.

Кой стои зад проекта?

Проектът е на Фондация “Оренда”, която от 2011 година реализира различни инициативи и проекти за подкрепа на хората в неравностойно положение и децата със СОП.

Кой е авторът на образователните играчки и материали?

Работим в тясно сътрудничество с педагози, логопеди и специалисти. Заедно създаваме адаптирани за техните нужди образователни материали, както и материали по индивидуален дизайн. Следим световните тенденции, вдъхновяваме се от новите методи в обучението, които поставят детето в центъра на обучителния процес.

Как се ражда една игра?

В офиса постоянно обсъждаме нови идеи! Понякога искаме да направим толкова нови неща наведнъж, че се чудим откъде да започнем. Разработваме прототип на играчката, след което го консултираме със специалисти и го тестваме в реална среда, адаптираме и продължаваме. И така, докато сме напълно убедени, че сме създали играчка, която ще увлича децата в безброй часове на игри и откривателство!

Каква е целта на създадените от Вас игри?

Дядовата ръкавичка

Всички продукти са внимателно подбрани или специално разработени от нас с цел да предлагат оригинален подход към усвояването на нови умения, да правят заниманията приятни и интересни за децата и в същото време да имат желания обучителен

ефект. Изработват се ръчно, с много любов и грижа.

Каква кауза подпомагат хората, купувайки от „Неща с душа“?

Купувайки от нас подкрепяте всъщност една двойна кауза! От една страна ни помагате да продължаваме да радваме децата с развиващи образователни играчки, които са и много забавни.

От друга страна ни помагате да запазим защитените ни работни места за хора с увреждания и едни специални усмихнати хора с големи сърца да продължат да вършат работата, която толкова обичат.

Къде може да се поръчат Вашите играчки?

През нашия онлайн магазин и фейсбук. Доставяме в цялата страна.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации