Новородено: Черно-бели приказки

Новородено: Черно-бели приказки

Бебетата обичат черно-белите геометрични образи и играчки. Едно от обясненията е, че те са достатъчно контрастни и така компенсират факта, че в този период бебета не виждат много ясно образите около себе си. Черно-белите картинки и играчки стимулират, както концентрацията, вниманието и любопитството на детето, така и физическата активност като шаване, ритане с крачета, ръкомахане, опит да се сграбчи играчката и др.

Направете си поредица от черно -бели картинки. Някай специалисти препоръчват и червен акцент в изображението. Може да ги нарисувате сами върху хартия, да използвате платове или да си купите готови от детските магазини. Предлагаме Ви да си изтеглите такива картинки оттук.

Когато бебето е в настроение за игра, може да му ги показвате и да му разказвате какво вижда, като си измисляте кратки истории от около минута-две и да преминете към следващия образ. Задавайте му и много въпроси и след това му отговаряйте, защото според специалистите така се развива по-бързо детския ум.

Ще забележите, че детето може да се оживи на някои картинки, което вероятно е признак, че му харесват повече от другите и може да му ги показвате по-често.

Принципи за игра от раждането до навършване на една година.

Продукти

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации