Няколко идеи за нестандартни разходки

Няколко идеи за нестандартни разходки

Колкото и да обичате местата, на които водите детето, то може от време на време да устроите и различни преживявания, които да разнообразят и Вас, и да създадат нови преживявания за детето. Ето няколко идеи.

Галерии и музей

Разгледайте в културните програми какви изложби и експозиции се предлагат в момента. В някои музеи са организирани зони за деца, например: Националният военноисторически музей, Детски образователен център към Националния исторически музей. Други организират периодично събития, които ще са интересни за деца от различни възрасти. Разбира се, не пропускайте и Музейко и Музея на куклите.

И да не е изложбата или експозицията, специално посветена на децата, винаги може да намерите вариант, с който да се забавлявате заедно с детето.

Ще се радваме да ни пишете с Ваши собствени открития за интересни музейни сбирки, подходящи за деца и Вашите впечатления от тях.

Библиотеки

Случва се някои читалища и библиотеки да организират четене за деца. Информирайте се за такива възможности във Вашия район и се разходете за една вълнуваща среща с книгата. Дори да няма организирано четене за деца, пак ще е вълнуващо да отидете заедно до библиотеката, да разгледате и да си изберете книжка за къщи.

Да сменим превозното средство

Какво ще кажете днес разходката да включва малко по-различно преживяване с … трамвай, автобус, метро или влак? За децата ще е много вълнуващо да ги наблюдават, а шансът да се качат и да се повозят ще е вълшебно изживяване за тях.

Детски театър

Срещата на децата с „живите“ кукли и актьорите може да е много вълнуваща. Дори за бебетата има интересни предложения. Информирайте се какво се поставя във Вашия район и зарадвайте детето с това преживяване. И да няма възможност за професионален театър, съберете няколко майки съмишленички и сами организирайте театрално преживяване за малчовците.

Детски центрове

Много детски центрове организират занимания за деца в рамките на няколко часа. Йога, танци с децата, развиваща програма, съвместна игра или други варианти – възползвайте се, със сигурност ще се разнообразите и ще добавите нови преживявания за децата, а и е вероятно да се запознаете с майки със сходни виждания и заедно да Ви хрумнат и други интересни идеи за разнообразяване на разходките.

Зоологическа градина или природонаучен музей

Децата обичат животните и ще се радват и на чести срещи с тях- било то в зоологическата градина или в природонаучен музей. Разказвайте им, показвайте. Ще си прекарате вълшебно.

Разходка с тебешир

Тебеширът може да е добър приятел в създаването на нестандартни разходки. Как да играете с тебешир навън, може да прочетете тук.

Разходка с мисия

За да създадете повече впечатления дори в познати райони, увлечете мъниците в търсене на съкровища Подгответе си у дома картончета с различни предизвикателства, като се съобразите със сезона. Идеята е детето да види картинката и да се впусне в търсене на обекта, изобразен на картончето: маргаритки, рози, врабчета, кестени и т.н. Покажете съответното картонче на детето (най-добре е да си тегли само). Обяснете какво търсите и действайте! Картончета със задания през есента  може да намерите тук.

Разходки у дома

Дори да решите да не излизате навън, интересна разходка може да организирате и у дома. Изрежете от картон или плат цветя, гъбки, малки животинки и ги залепете на различни места в стаята. Спуснете от тавана птички, пеперудки, облачета. Да, ще трябва да отделите малко време за подготовка, но създавате истински декор за разходка и разказване на приказки.

По този начин може да се пренесете в подводна екскурзия из океана и да наблюдавате различни риби или пък да направите пътуване из космоса, летейки измежду далечни планети.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации