Писани яйчица от … хартия или глина

Писани яйчица от … хартия или глина

Нарисувайте и изрежете няколко яйца от хартия. Пригответе боички, флумастри, моливи, цветни листчета, платове, прежда, копчета, ножица и лепило. Колкото повече членове на семейството се включат, толкова по-добре. Целта е да се оцветят всички яйца така, както Ви подсказва творческата енергия.

Накрая Ви съветваме всички готови яйца да залепите върху картон, да направите паспарту и да ги окачите на стената. Никой няма да има по-хубава Великденска украса от Вашата.

Тази игра е подходяща за деца 2,5+години, но ако искате да включите и по-малките, осигурете им бои от сметана от флакон, малко нишесте и боя за храна , както ни съветват от школа за емоционално развитие „РадостИ“. Разбира се, може да използвате и естествени оцветители като сок от червено цвекло, сладко от боровинки и т.н. Снимайте крайния резултат, защото няма да може да съхраните за дълго време. Въпреки, че това е безопасен начин за рисуване с най-малките, бъдетет бдителни детето да не се опита да погълне част от „боята“.

Алтернативен начин на игра, подходящ за децата 3+ години е да избработите яйцата от бързосъхнеща бяла глина. Когато яйцата изсъхнат, дайте на детето да ги оцвети с водни боички.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации