Покупка на първите играчки на вашето бебе

Покупка на първите играчки на вашето бебе

Бебетата обожават да играят – и са много малко нещата, които ги правят по-щастливи от новата играчка. Освен че забавляват вашето бебе, играчките спомагат за развитието на неговите двигателни и социални умения.

Следните насоки могат да спомогнат вашето бебе да извлече най-доброто от новата играчка:

Уместността според възрастта е от ключово значение.

Важно е да знаете къде се намира детето ви с оглед на неговото развитие на определена възраст.

  • Избирайте играчки, които пасват на нивото на познания на вашето бебе. Опитайте се да откриете играчки, които ще се окажат предизвикателство за уменията на вашето дете, без да предизвикат неговото раздразнение.
  • Винаги проверявайте указаната възраст върху етикета на играчката. Етикирането е базирано на физическите и умствените способности на децата, игровите им нужди, интересите и безопасността им. Примерно при играчките, които съдържат малки части, съществува опасност от задавяне при деца на възраст под три години.

Стимулиране на сетивата

Всеки ден е изпълнен с нови открития за вашето бебе. Първите играчки и дейности следва да бъдат планирани по такъв начин, че да стимулират развитието на сетивата на вашето дете.

  • Играчките, които могат да се дъвчат или са с интересен външен вид, текстура или издават звуци помагат на бебето ви да учи и да изследва света.
  • За да стимулирате знанията на детето си как да прави така, че разни неща да се случват, играчките следва лесно да се активират и да насърчават взаимодействието с детето, като например бебешката активна гимнастика.
  • Ако детето ви не прояви интерес към нова играчка, може би то не е готово за нея. Приберете играчката и я дайте на детето след време.

Винаги поставяйте безопасността на първо място

Имайте предвид съображенията за сигурност при избора на играчка за вашето бебе.

  • Много стари семейни играчки не отговарят на днешните стандарти за безопасност – те може да съдържат олово или потенциално вредни части.
  • Уверете се, че играчката е здрава, с безопасни размери и няма лесно да се разпадне, което да доведе до опасност от задавяне или порязване.

Източник: fisher-price.com

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации