Игри с карти: Забавна география, 7+ години

11.90 лв.

В тази игра има 3 забавни игри с 42 карти за континентите, океаните и моретата, най-големите пустини, езера и острови и най-високите планини на Земята.

Всяка карта съдържа кратка основна информация и любопитни факти, които да събудят детското любопитство. Картите са двуезични – на български и английски.

Размер на картите: 7,3 х 9,8 см.

Производител: Bright Toys, България
Препоръчителна възраст: 7+ години

Код: G001 Категория: Етикети: , , , Product ID: 240266

Описание

С тестето от 42 карти може да се разиграят 3 забавни игри, с които децата да учат за континентите, океаните и моретата, най-големите пустини, езера и острови и най-високите планини на Земята.

Всяка карта съдържа кратка основна информация и любопитни факти, които да събудят детското любопитство. Картите са двуезични – на български и английски.

Размер на картите: 7,3 х 9,8 см.

Производител: Bright Toys, България
Препоръчителна възраст: 7+ години

Указания за игра:

Първа игра: Обиколи света!
Брой играчи: 2
Цел на играта: Да се съберат най-много точки, като всеки глобус в най-лявата част на картите дава по 1 точка.

Всеки играч започва играта с 10 карти, а останалите карти се оставят за теглене. В началото играчите се стремят да вземат по-„добрите“ карти от купчината за теглене, а след това да изиграят своите карти така, че да спечелят най-много точки.

Втора игра: Моята Земя
Брой играчи: 2
Цел на играта: Да събереш всички карти.

Правилата на играта са подобни на тези на играта „Война“.

Трета игра: Земя!
Брой играчи: 2-4
Цел на играта: Да изиграеш първи всички свои карти.

Раздават се по 5 карти на играч, а останалите карти се поставят на масата – на купчина с лицето надолу. Най-горната карта от купчината се обръща с лицето нагоре и се поставя на масата. Играчите се редуват да свалят една или няколко от своите карти и да ги подреждат върху нея, оформяйки втора купчина – от обърнати карти.

Играчът на ход трябва да сложи върху купчината с обърнати карти такава карта, която да отговаря на най-горната обърната карта – по вид (например Континент) или по брой на глобусите.

Bright toys e български производител на стратегически настолни игри, достигнали до нас от древността като Го, дама, китайска дама, халма, реверси, leapfrog. Производителят единствен в своята продуктова категория е сертифициран по OEKO-TEX® STANDARD 100. Игрите са произведени изцяло с български материали и са адаптирани за деца. Всяка игра е придружена с инструкция на български. Вместо пулове, се използват копчета. Игрите развиват логическото мислене на децата, способностите им за решаване на проблеми и за изграждане на стратегия. Подходящи са за семейни забавления, при което децата изграждат увереност и способност да общуват.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Игри с карти: Забавна география, 7+ години“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.