k6

Много гладната гъсеница

14.90 лв.

„Много гладната гъсеница“ често е описвана, като една от най-добрите детски книги на всички времена. В книжката се използва интересна колажна техника, която е характерна за творчеството на Ерик Карл. Той умело изрязва, наслагва, комбинира и смесва цветовете, така че да получи въздействащи образи.

Страниците са с различен размер, а гъсеницата ги прояжда и оставя дупки в тях. Текстът е както простичък така и изключително образователен, могат да се учат имената на храните, дните от седмицата, цветове и основни понятия, броене и не на последно място за метаморфозите и промените в живота. Засегната е и темата за здравословното хранене, макар че диетата на гъсеницата е измислена, а не реална тя ни отвежда към това кое е полезно и кое не.

Книгата е преведена на повече 40 езика, сред които отскоро е и българският. През 80-те в Америка е използвана в кампания за повишаване на желанието за четене при децата. А през 2011 година Американската Академия на Педиатрите я препоръчва, като помагало на здравните работници, за повишаване информираността относно здравословносто хранене при децата.

Описание

Очарователната малка гъсеничка се излюпва от едно яйчице с голямо ПУК и тръгва на своето пътешествие. Тя е толкова гладна, че всеки ден от седмицата прогризва все повече и повече храна. Резултатът се вижда на самите страници, които са с различен размер и малки дупки. Виждаме как гъсеничката влиза в плодовете и от другата страна излиза.

Децата обикват тази чаровница от пръв поглед. Искат да научат повече за нейния свят и метаморфозите, през които преминава. „Много гладната гъсеница“ бързо се превръща в най-четената книга в библиотеката на децата. Те искат да я четат отново и отново.

Препрочитана, разигравана и онагледявана с различни материали тя е чудесен помощник и в работата на учителя. Към нея могат да се добавят редица дейности за развитие на грубата и фината моторика, изработване на най-различни материали за игра – гъсеници, пеперуди, пашкули, изучаване на храните, основни понятия като малко и голямо, може да бъде включена и в часовете по изобразително изкуство за смесване на цветовете, нюансите и много други.

„Много гладната гъсеница“ е една книга, до която всяко дете трябва да се докосне и да попие със сетивата си красотата и естетиката й. Тя е малка и удобна за детските ръчички, лесно се разлиства, а страниците са твърди и трудни за късане.

Четенето с това произведение на изкуството е забавно, интересно и образователно!

Допълнителна информация

Тегло0.100 kg
Размери18 x 2 x 12 cm

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Много гладната гъсеница“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *