Цветна дженга, 4+ години

36.40 лв.

Дженга е игра  на концентрация, търпение, сръчност, стратегия и самоконтрол. С дървените елементи може да играете класическа дженга или да подредите фигури, които фантазията Ви роди.

Комплектът съдържа: 51 дървени блокчета (всяко с размер 7.5 х2.5 см) и едно зарче
Производител: Пино, Сърбия
Препоръчителна възраст: 4+
Материал: дърво

Код: 5452 Категория: Етикети: , , , , Product ID: 238794

Описание

Дженга е игра на концентрация, търпение, сръчност, стратегия и самоконтрол. С дървените елементи може да играете класическа дженга (виж правилата по-долу) или да подредите фигури, които фантазията Ви роди.

Комплектът съдържа: 51 дървени блокчета (всяко с размер 7.5 х2.5 см) и едно зарче
Производител: Пино, Сърбия
Препоръчителна възраст: 4+
Материал: дърво

Правила за игра на цветна дженга:

Целта на играта е да се подредят колкото се може повече блокчета на върха на кулата без тя да се срути.

1. Поставете дървените блокчета в картонената рамка – по три на всеки ред, като блокчетата на всеки ред се поставят напречно на тези от предишния ред. Обърнете кулата от блокчета вертикално на гладка повърхност и подравнете страните й. Първи играе участникът, който е построил кулата.

2. Играчът на ход хвърля зара, за да определи кой цвят блокче трябва да вземе и да сложи най-отгоре върху кулата. Играта може да се играе и без да се хвърля зар за определяне на цвета.

3. Блокчетата се местят и взимат само с една ръка. Докато играчът премества блокче, е позволено той/тя да смени ръката, но използването на двете ръце едновременно не е разрешено.

4. Играчите могат да избутат/преместят леко дадено блокче, за да проверят дали е „безопасно“ то да бъде взето. Всяко такова блокче, обаче, след това трябва да бъде върнато в първоначалното си положение, ако играчът реши да не го взима.

5. Всяко блокче, сложено най-отгоре на кулата, трябва да бъде поставено напречно на блокчетата на реда под него.

6. Ако по време на играта кулата се наклони или стане нестабилна, е позволено играчът да я закрепи с ръка. Това е разрешено, само ако играчът използва тази част на ръката си, която е между китката и лакътя.

7. Ако докато взима избраното блокче, играчът случайно премести друго блокче, е позволено тя/той да изправи другото блокче, преди да продължи с взимането на избраното блокче.

8. Не е позволено да се преместват две блокчета по едно и също време с ръка. Това е позволено, само ако се използва едно блокче за избутване на друго блокче на съседна позиция на същия ред, за да се постигне желаният баланс. След това преместване, играчът може да вземе желаното блокче и да го постави на върха на кулата.

9. По време на играта играчите не могат да променят своето място.

10. Тази игра приключва, когато стане невъзможно да се взимат и преместват блокчета на върха на кулата без да се наруши баланса на кулата, или когато кулата се срути.

11. Победител в играта е този играч, който е поставил последното блокче на върха на кулата преди края на играта.

12. Играчът, който е предизвикал срутването на кулата, трябва да подреди блокчетата за следващата игра.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Цветна дженга, 4+ години“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.