Светът на Apli kids

Когато детето е в центъра на вниманието, резултатите са прекрасни играчки, които развиват творчеството, любопитството и знанията му за околния свят. Днес  Ви представяме продуктите на Апли кидс, Испания, които вече може да намерите и в нашия магазин.

Каква е историята на Апли кидс?

През 1932г. в покрайните на Барселона отваря врати малка семейна фабрика за производство на канцеларски материали за офиса и дома с името Aplicaciones para oficinas (прев. от исп. – Апликации за офиса). Високото качество на продуктите, напрекъснатия стремеж към усъвършенстване, личното отношение към клиента бързо отличават компанията на семейство Поиджбо де Артегас и тя се превръща в един от най-големите производители на самозалепващи се материали с марката APLI не само в Испания, но и в цяла Европа. С времето гамата етикети се увеличава с производството на различни видове самозалепващи се стикери за забавление на децата и за обучение в училище. Постепенно APLI Paper разширява продуктовата листа с редица образователни игри и творчески материали и през 2010г. те се обособяват под марката APLI Kids, която днес се радва на голям успех в повече от 85 страни по света.

Каква е философията на Апли кидс?

Развитието APLI Kids е насочено в посока децата да научават лесно и неусетно, докато играят. Продуктите на APLI Kids са създадени с грижа към децата и с внимание към детайла, предназначени да стимулират развитието на фините движения, сетивните възприятия и координацията, въображението и креативността неусетно, под формата на забавна детска игра. Те успешно подпомагат както родителите, така и учителите в не лесния процес на обучение на децата от ранна възраст. APLI Kids допринася за усъвършенстване възможностите и самочувствието на децата и най-вече забавлява малки и големи като ги пренася в един вълшебен свят.

Кои са отличаващите Ви продукти?

Отличаващи са например игрите със стикери, с които детето може многократно да залепва и отлепя стикери, за да разказва истории. По този начин се развива фината моторика, въображението, речта. Тази игра позволява и многовариантни решения.

Голямото разнообразие от образователни пъзели с различна степен на сложност на APLI Kids помага на децата неусетно да научат цветовете, животните, професиите, промените на времето през различните сезони и дори предметите в къщи според стаите, в които се намират.

Едни от най-интересните пъзели са „Произходът на храната” и „Произходът на нещата”. С красиви илюстрации те показват пътят на храната от растението, през съответния плод или зеленчук до готовата храна. По забавен начин децата научават, че сиренето преди е било мляко и че хартията преди е била дърво!

Много успешни и харесвани от децата са новите магнитни игри на APLI Kids. И тук разнообразието е голямо и обхваща различни вкусове и интереси на деца от различни възрастови групи.

Магнитната игра „Човешкото лице“ е образователна детска игра, която дава нагледна представа за елементите на едно лице, за тяхното място и как един малък детайл може коренно да промени лицето и цялостното изражение на човека.

Магнитната игра „Емоции“ помага на децата да разпознават различните мимики и състояния на лицето и помага на родителите да разберат как техните деца възприемат различните емоции.

И при „Магнитната карта на света“ детето трябва да подреди и комбинира магнити върху приложената магнитна дъска. По този начин то развива своето въображение и комбинативна мисъл и пространствено виждане, учи за континентите и забележителностите.

За развитие на креативността и сръчността, APLI предлагат своите творчески комплекти за изработване на фигурки „Направи си сам”. Над 30 са различните фигурки на принцеси, рицари, чудовища, роботи и животинки, които децата сглобяват от приложените в комплекта материали- шнурчета, помпони, форми от стироформ, ева гума, филц. Тези комплекти са прекрасни не само от гледна точка на усвояването на компонентите на тялото на самата фигурка. Направената фигурка се превръща и в чудесна нова играчка за децата или пък декорация в дома. А за най-сръчните и творчески натури APLI предлага по-големи комплекти за изработка на кукли с размери около 30 см, в които сами изработват частите на куклта, скрояват косата, дрехите и аксесоарите от листа микропореста ЕВА гума.

Не можем да не споменем и Вълшебното тесто на APLI Kids, което и до днес забавлява малки и пораснали. Напълно безвреден материал на водна основа, с който могат да се направят най-различни фигурки. Тестото е подобно на моделин и в същото време няма нищо общо с него. Много гъвкаво и разтегливо, не цапа, не оставя петна, а най-хубавото е че се моделира изключително лесно. Частите на фигурката се закрепват една за друга само чрез допир. Не се пече, изсъхва само на въздуха и създава трайни и красиви 3D фигури.

Продуктите APLI Kids са с гарантирано качество, произведени съгласно европейската директива UNE-EN 71 за безопасност на детски играчки. Високото им качество отлично кореспондира с адекватните за нашия пазар цени.

При разработването на продуктите активно си сътрудничите с множество психолози, специалисти по образованието и развитието на децата, илюстратори и художници. Разкажете ни повече за това.

Едно от последните имена, партньор на APLI Kids в процеса на създаване на серия игри за усъвършенстване прецизността на движенията, набюдателността и творческото мислене е испанската психоложка Анхелс Наваро. Нейна е разработката на семейната настолна игра „Погледни и намери”, която пренася малки и големи във весело състезание за най-бързо откриване по задание на различни предмети в сцените на играта.

 

Така те развиват не само способността да насочват вниманието си в конкретни точки, но и развиват бързината на възприятие на информацията, както и времето за рекация- качества, които са от полза в множество ситуации в реалния живот. Самата Анхелс Наваро е обединила игрите, които създава с мотото: „Колко е важно да играеш” и добавя: „Децата играят заради удоволствието от играта, но дори, докато играят те развиват своите социални, емоционални и познавателни способности.”

 

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации