Свят от кибритени кутийки

Малки и симпатични, кибритените кутийки може да Ви вдъхновят да създадете забавни и уникални играчки. Ще Ви представим няколко идеи и се надяваме да Ви хрумнат още толкова. За идеите си може да използвате малки и големи кибритени кутии. Всичко е във фантазията Ви.

Къща от кибритени кутийки

Източник: pinterest.com

Това е лесна за осъществяване идея, с която може да добавите много нови думи в речника на детето. На всеки етаж от къщата има различни стаи, а в тях и различни мебели. Играчката е интересна и с това, че предлага различни перспективи на възприятие на детето: сградата отвън и стаите отвътре.

Играчката е подходяща за деца 2+ години като за удобство за издърпване на кутийките, може да прикачите панделки към всяка една от тях.

Строене с кибритени кутийки

Ако редовно събирате кибритени кутийки от различен размер, скоро ще имате алтернативен строителен комплект. Добавяйки лепило, с което да закрепи кутийките, детето може да построи каквото пожелае. Подходящо е за деца 4+

Цветове и форми

На външната част на кутията от кибрит може да залепите лист с даден цвят или да нарисувате геометрична фигура: кръг, квадрат, триъгълник. На вътрешната част на кибрита сложете картинка на предмет, който отговаря на цвета или геометричната фигура. Примери за цветове: жълт цвят – жълт гербер; оранжево – портокал; синьо- грозде. Примери за геометрични фигури: кръг- топка; квадрат-картина (или възглавница); триъгълник – парче пица и т.н.

Какво се крие тук?

На външната част на кибритената кутия може да нарисувате черупката на охлюв, а вътре да се вижда тялото му. Още може да добавите костенурка, таралеж, змия и т.н.

Къщичка за птици

Източник:eljart.weebly.com

Ето още една чудесна идея, която открихме тук. За децата ще е забавно да научат повече за живота на птиците с тази кибритена кутийка.

Плодове

Отвън нарисувайте цял плод: ябълка, круша, портокал, нар, ананас, др. А вътре същия плод, но разрязан.

Приятно забавление!

1 Коментар

  • Публикувано 26.01.2018
    Avatar

    Дафинка

    Прекрасни идеи!Благодаря!

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации