Семейни парти игри

Семейни парти игри

Няма по-хубаво преживяване от това цялото семейство да празнува заедно, било то рожден ден, Нова година или по друг хубав повод.

За да се забавляват и малки, и големи обаче, трябва малко да се подготвите. Ето някои идеи:

За малки деца

Обща рисунка

Закачете на стените големи листове хартия и раздайте моливи  на всички. Целта е да рисувате свободно един до друг, така че да се получи голяма хубава картина. За повече забавление може да изрежете различни картинки, които да се лепят, за да се получи колаж или децата да дорисуват около тях.

Усложнете играта като се редувате и всеки казва на следващия какво да нарисува.

Концерт

И за малки, и големи тази игра винаги е забавна. Нека всеки има свой музикален инструмент. Целта е да започнете да свирите заедно като постепенно напаснете ритъма. Разбира се, на малките деца ще им трудно да следват определен ритъм, но може да се включет според вижданията си.

Танци

Направете плейлист с различни мелодии и танцувайте заедно. Малките деца се включват спонтанно, ако музиката им хареса, но може да им отправите предизвикателство да следват определени движения, които един от Вас задава. Става интересно, когато се редувате и всички се опитват да напаснат движенията на най-малкия.

Пластилинени изненади

Кой е казал, че на купон не може да се моделира? Дори напротив става много, много забавно. Нека всеки има своите парчета пластилин или тесто за игра и да се опита да измайстори нещо. Малките ще се включат според възможностите си. Когато всички сте готови по-големите може да измислят кратък етюд, в който участват пластилинените им човечета или странни фигурки, които изведнъж оживяват.

Движи се като…

Целта е децата да имитират движенията на различни животни. Подгответе си куб, на всяка от страните, на който е залепена картинка на животно. Каквото животно се падне, това трябва да имитирате всички. Повече за правилата на играта прочетете тук.

Истории с движение

Нека всеки си измисли история и докато я разказва, основните действия да се изиграват с жестове и движения. Всички трябва да имитирате движенията – примерно размахване на ръце за летене на птици, потропване с крака за имитация на дъжд и т.н. Идеи за такива истории може да видите тук.

Балонът се надува

Колкото повече души участват, толкова по-забавно става. А децата обожават тази игра.  Хванете се всички за ръце и се съберете възможно най-плътно един до друг. Започенете да пеете песничката и разширявайте кръга:

Балонът се надува                
надувайте, дечица,              
надувайте, дечица,              
да стане на парчета…пук   

Алтернативен начин на игра е като си пеете:

Ринги ринги рае,
наш петел играе,
кокошката  го гони
за кило бонбони!
Пуф! (всички клякат)

Смешни снимки

Осигурете и различни предмети за дегизировка – шапки, големи очила, носове, цветни коси и т.н. Изберете един фотограф (редувайте се), а останалите нека се дегизират по желание и да застанат в смешни пози пред обектива. Още по-забавно е ако пуснете фотоапарата на автоматичен режим и се снимате всички като просто се отпуснете и позирате така, както Ви идва отвътре. Изпринтете най-хубавите снимки и ги закачете по стените, за да Ви забавляват през целия празник.

Важно!!! Когато играете с по-малки деца, избягвайте да скривате цялото си лице, защото децата може да се уплашат, ако не Ви познаят.

Игра на замръзванка

Пуснете музика. Нека всички се движат свободно и да танцуват. В един момент спрете музиката и всички трябва да замръзнат в позата, в която са били. Сега с едно перце един от играчите трябва да мине и да погъделичка останалите, така че да се разсмеят. Който пръв се засмее, губи и води парада с музиката, казва „Стоп“ и гъделичка. Малкото и да не може да стои замръзнало, със сигурност може да Ви помага в гъделичкането.

Река с акули

Тази игра е подходяща за повече деца и по-малко възрастни. Очертайте с тиксо едни квадрат на пода, преценете големината му според броя на играчите. Целта е да се съберат в него и трябва да изпитват известно неудобство, т.е. поне няколко крачета да остават навън. Пуснете музика и всички трябва да танцуват около квадрата. В един момент викнете „Акула, Акула“ и всички трябва да скочат вътре в квадрата. Акулата обикаля около тях и като види краче или ръчичка навън, ги гъделичка.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации