Стартира благотворителната кампания „За да те има“

На 8 февруари стартира благотворителна инициатива „За да те има“ на сайта за безплатни обяви OLX в партньорство с фондация „Искам бебе“. Целта на кампанията е да насърчи българите да помогнат на двойки с репродуктивни проблеми чрез дарение, като 100% от събраната сума ще бъде предоставена на фондация „Искам бебе“ и разпределена за инвитро процедури.

nelly-hadzijska-46172-636x0

Като онлайн платформа, която свързва хората, OLX насърчава българските потребители да помогнат на двойки с репродуктивни проблеми, като закупят до 8-и март от специално създадения сайт mama.olx.bg ръчно изрисувана матрьошка или 3D картичка. Сам избираш сумата, която да дариш, a посочените цени на символите на кампанията от 5, 10 и 20 лв. са минималната стойност на дарението.

Събраните средства ще бъдат предоставени на фондация “Искам бебе” и разпределени между двойки, които кандидатстват за финансова подкрепа до 8-и март на сайта на фондацията iskambebe.bg. Кампанията ще подкрепи с по 5000 лв. семейства с репродуктивни проблеми, избрани на случаен принцип сред всички, отговарящи на критериите при кандидатстване. Те включват: българско гражданство, доказан минимум 2-годишен стерилитет и покриване на поне едно от следните медицински условия:да са изчерпали възможностите за финансиране от центъра за асистирана репродукция (държавния Фонд Ин витро), да са включени в донорска програма (за донорска яйцеклетка) и препоръката за лечението да изисква единствено ин витро процедура, дори да не отговарят на изискванията на Фонд ин витро.

organizatorite-na-kampaniata-46171-636x0

„Дълго и внимателно обмисляхме какви да са критериите, по които да отсеем двойките участници в томболата за разпределяне на дарението. Решихме да сме в полза от всички онези, които нямат право на държавна помощ по една или друга причина. И за фондацията, и за OLX е важно да подпомогнем двойките, които изпитват финансови затруднения в желанието си да станат родители“, споделя Радина Велчева, основател и председател на фондация „Искам бебе“.

„Аз винаги открито съм говорила за проблема, дори още докато се борех с него! И мисля, че това е начина, защото колкото повече се крием и заравяме глави, толкова повече проблемът нараства! Да имаш репродуктивни проблеми не е нито срамно, нито притеснително! Дори напротив – да се пребориш с това е признак на много сила и вътрешна мощ! То е като да пребориш рак или левкемия….Разбира се, питали са ме защо си признавам, че децата са ми ин витро и този въпрос сам по себе си показва колко сме недорасли като начин на мислене.“, споделя Нели Хаджийска, лице на кампанията и популярен ТВ водещ.

„Освен че се грижим за увеличаване на семейния бюджет, ние от OLX заставаме и зад социално значими каузи и помагаме да се родят повече българчета. Верни на откритите отношения със своите потребители, направихме процеса по набиране на средства и разпределянето им напълно прозрачен.Брояч на сайта отчита в реално време колко са дарителите, а информация за получилите финансова подкрепа ще бъде оповестена в средата на март отново на сайта на проекта – mama.olx.bg“, каза Спас Сливков, изпълнителен директор на OLX.

Събраната от дарителската кампания сума ще бъде обявена до края на март, а на колко бебета сме помогнали да се родят ще разберем след 9 месеца.

matrjoshka-ot-olx-46170-466x0

  • В момента двойките в България с репродуктивни проблеми са 145 000
  • 40 000 български двойки имат нужда от донорска яйцеклетка
  • Средната възраст, на която дамите откриват репродуктивен проблем и започват да търсят решение, е 37 години
  • През последните 10 години фондация „Искам бебе“ е помогнала да се родят над 1 000 бебета.

Ние от „Детето играе“ подкрепяме напълно кампанията на OLX и искаме да призовем нашите потребители да помогнат на двойките с репродуктивни проблеми, като направят своето дарение – mama.olx.bg

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации